BUFU SANNA


Liedjes schrijven
Haar eerste album 'My wonderword' (2006) noemt ze een 'noodzakelijke uitlaatklep van een dieptepunt in haar leven'. Samen met producer Jan Meiborg schreef ze de -op rock geinspireerde- muziek waarbij de teksten haar verdriet, haar boosheid en een rouwproces kanaliseerden. Het bleek tegelijkertijd de aankondiging van een mooi nieuw leven, met muziek als leidraad. Bufu Sanna (echte naam is Sandra van den Steen) is een krachtige vrouw die keuzes durft te maken. Ze stopt met haar baan als teamleider en leidt momenteel een bloeiende zanglespraktijk.
Tussendoor 'scoort' deze powersoul zangeres in vele talentenjachten: met een soul-arrangement op 'Still Believe' staat ze in de finale van de 'Herman Brood contest;' daarnaast wint ze met een eigen arrangement op The Lau's 'Lied van de Vrijheid', de eerste prijs; landelijke aandacht en op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival in Groningen voor 16.000 toeschouwers.

Muziektheaterproducties
Ze neemt intensief gitaarles, en schrijft liedjes en script voor de muziektheaterproductie 'Kameleon'. Terugkijkend naar haar roots staat ze stil bij het 'heimwee-gevoel' naar Nederlands-Indie. Producer/pianist/componist Jan Meiborg schrijft mee, en begeleidt haar op de vleugel met Hans Lass op de contrabas.
Maar Bufu Sanna wil meer! Ze werkt aan een cabareteske theatervoorstelling en vindt aan Maaike van den Hoek een waardige tegenspeelster. Samen met haar schrijft ze de liedjes en de scenes voor het stuk 'Nightingale meets Joke Smit'; over twee totaal verschillende vrouwen, die toch in hetzelfde schuitje zitten. 

Bufu Sanna voelt zich thuis op het podium. En dat merk je: haar stem, expressie en humor weten simpelweg elke snaar te raken. Met een behoorlijke lijst aan optredens (van commercieel repertoire naar sessies in allerlei clubs en zalen in binnen- en buitenland), ligt de focus van deze neo-soul zangeres momenteel op het ten gehore brengen van haar eigen materiaal.

Album 'Music to my soul'
In april 2016 komt haar tweede CD uit: "Music to my soul" is wederom een samenwerking met co-writer en producer Jan Meiborg. Een vergelijking met Erykah Badu en Chaka Khan wordt vaak gemaakt: en dan hebben ze het niet over de exotische naam, maar over haar repertoire, het stemgeluid en de sound van haar band. Bufu heeft topmusici om zich heen verzamelt, en kan zich nu op verschillende manieren presenteren: 
* solo met gitaar 
* kleine akoestische setting
* 7-koppige bandformatie inclusief backingvocals.
In wat voor een bezetting dan ook, waar Bufu Sanna is, daar is Soul met de hoofdletter S 


 

foto © Jan Meiborg